Príslušníci hraničnej polície zadržali pašerákov cigariet z Ukrajiny

23.06.2009 Snina

Snina/Sobrance 23. júna (TASR) – Takmer 500 kartónov cigariet označených ukrajinskými ochrannými známkami v celkovej hodnote 6700 eur (201. 844 Sk) zadržali v pondelok 22. júna príslušníci hliadky Oddelenia hraničnej ...
Ako pre TASR potvrdila hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície v Sobranciach Andrea Koprenická, cigarety sa snažil na naše územie prepašovať štátny príslušník Ukrajiny, ktorý nedovoleným spôsobom mimo hraničný priechod prekročil štátnu hranicu. Colný dlh pri tomto kontrabande vyčíslili na 11.066 eur (333.374 Sk).
\"V popoludňajších hodinách toho istého dňa zadržala hliadka OHK PZ Podhoroď nad obcou Ruský Hrabovec v okrese Sobrance ďalšieho štátneho príslušníka Ukrajiny, ktorý taktiež nezákonne prekročil ukrajinsko-slovenskú štátnu hranicu za účelom pašovania cigariet. Na mieste jeho zadržania bolo zaistených 1249 kartónov cigariet. Celková hodnota cigariet bola vyčíslená na 23.213 eur (699.315 Sk), \" doplnila Koprenická. Oba prípady na mieste prevzali vyšetrovatelia, ktorí voči zadržaným Ukrajincom začali trestné stíhanie za prečin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. Obaja muži sú umiestnení v celách policajného zaistenia.
 

Vyberte región